سئو داخلی (On Page Seo) چیست و نکات و موارد مهم آن

on page seo
نویسنده: تیم نیواد
به‌روزرسانی: 29 / 03 / 1402
5/5 - (1 امتیاز)

بهتر است بدانید که سئو داخلی که به آن on page Seo نیز گفته می‌شود یکی از مهمترین اصول، روش‌ها و راهکارهای بهینه سازی یک سایت‌ برای موتورهای جستجو است. این تکنیک با چگالی کلمات کلیدی در ارتباط مستقیم واقع شده و می‌توان آن را تمامی اصول و فنونی به شمار آورد که در درون یک سایت پیاده سازی و اجرا می‌شوند تا بتوانند آن سایت را به بهترین نتایج موتورهای جستجو ارتقا داده و یا ترافیک یک وب سایت را افزایش دهند.

در حال حاضر الگوریتم‌های گوگل از دو فاکتور به منظور ارتقای رتبه سایت‌ها استفاده می‌کنند. یکی از این دو فاکتور، سئو داخلی بوده و دیگری سئو خارجی است. در این مقاله به ارائه مطالبی در زمینه On Page Seo سایت خواهیم پرداخت و برخی از نکات و موارد مهم در این رابطه را بیان و معرفی خواهیم کرد .

سئو داخلی چیست ؟

در صورتی که تمایل دارید از طریق On Page Seo وب سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید، باید به مواردی از قبیل محتوا نویسی و کد نویسی توجه داشته باشید و یا حتی به ساختار و نمای وبسایت و پیاده سازی فنی و تکنیکی آن هم دقت کنید.

به این فرآیند به طور کلی سئو داخلی گفته می‌شود و خود شامل دو بخش اصلی است که عبارتند از سئو تکنیکال و سئو محتوایی. با انجام تمامی این فرایندها قادر به کسب جایگاه برتر در نتایج موتورهای جستجو خواهید بود. به همین دلیل بسیاری از صاحبان کسب و کارها با به کارگیری این روش‌ها سعی در رونق بخشی و توسعه به کسب و کارشان دارند.

طبق یک تعریف کلی و ساده می‌توان گفت On Page Seo تمامی فعالیت‌ها و اقداماتی است که درون یک وبسایت انجام شده و به کدنویسی داخلی آن هم ارتباط پیدا می‌کند. هدف از انجام چنین اقداماتی افزایش رتبه و جایگاه یک وب سایت در نتایج موتورهای جستجو است. به این شکل از سئو، بهینه سازی درون صفحه نیز گفته می‌شود.

پس پیش از آنکه صفحات وب سایت شما در جستجوی گوگل رتبه بندی شوند، بهتر است اصول سئو داخلی را در مورد آن‌ها به کار گیرید. در چنین مواردی بهینه سازی داخلی نشان دهنده این است که صفحات وب سایت شما به طور کامل به یکدیگر مربوط بوده و میان آن‌ها پیوند هدفدار وجود دارد. این موضوع نیز سبب می‌شود که گوگل به ساختار مناسب وب سایت شما پی برد

سئو داخلی و بهینه سازی وبسایت

برخی از افراد با این سوال اساسی مواجه می‌شوند که اصولاً سئو داخلی چه تاثیری بر روی بهینه سازی یک وب سایت دارد؟. این افراد باید بدانند که نخستین تاثیر سئو داخلی در بهینه سازی یک وب سایت برای موتورهای جستجو، بهینه شدن سئوی خارجی آن است.

در حالت معمول فرایندهای مربوط به بهینه‌سازی یک وب سایت از درون آن سایت آغاز شده و در نهایت به بهبود سایت از نظر سئوی خارجی منجر می‌گردند. پس در ابتدا باید شما هر گونه اشکال و یا نقص فنی در سئو داخلی خود را برطرف سازید تا در نهایت بتوانید بر روی سئوی خارجی آن هم کار  کنید تا نتایج رضایت بخشی را به دست آورید.

در غیر این صورت هر گونه تلاشی بی اثر و ناموفق خواهد بود. برخی از افراد گمان می‌کنند که تنها سئوی خارجی در افزایش ترافیک یک وب سایت و یا ارتقای رتبه آن در نتایج موتور جستجوی گوگل اثرگذار است و لذا هیچ توجهی به بهینه سازی داخلی و یا پایه ندارند.

در حالی که این اقدامات صحیح نیست. چرا که این بهینه سازی داخلی است که به موتورهای جستجو این امکان را می‌دهد تا بتوانند به راحتی به تشخیص و درک وبسایت شما اقدام نمایند و یا متوجه شوند که آیا محتوای وب سایت شما با آنچه که کاربران در جستجوی آن هستند مطابقت و سازگاری کافی دارد یا خیر. این موضوع نیز خود به خود اهمیت On Page Seo را به رخ می‌کشد .

بخش‌های سئو داخلی یا on page Seo

همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد سئو داخلی در یک وب سایت در برگیرنده تکنیکال سئو و از سوی دیگر سئو محتوایی آن است. اگر به تکنیکال سئوی یک وبسایت توجه نشده باشد آن وبسایت با اشکال ساختاری مواجه خواهد شد و لذا کاربران نمی‌توانند به طور صحیحی در سایت شما حرکت و گردش کنند.

این عامل به گیج شدن و سر در گم شدن کاربران منجر خواهد شد که به هیچ عنوان به نفع وبسایت شما نیست. چرا که کاربران با مواجه شدن با چنین مشکلی بلافاصله و بدون درنگ وب سایت شما را ترک خواهند کرد. اگر وب سایت شما یک فروشگاه اینترنتی باشد خریدی صورت نخواهد پذیرفت و این عامل نیز فروش شما را کاهش خواهد داد.

بنابراین اگر تمایل دارید سئو داخلی وب سایت خود را انجام دهید باید در ابتدا و از طریق تکنیکال سئو و سعی در برطرف ساختن اشکالات ساختاری آن داشته باشید و تمام نواقص برنامه نویسی آن را برطرف سازید تا کاربری که به وب سایت شما وارد می‌شود، سردرگم نشده و بتواند به راحتی به محصولات و یا محتوای مد نظرش دست پیدا کند.

برای اینکه بتوانید پارامترها و فاکتورهای اساسی سئو تکنیکال را رعایت کنید لازم است در ابتدا استفاده درست و به جایی از متا تگ‌ها داشته باشید و یا عناوین صفحات مختلف را بر اساس اصول سئو و به طرز صحیح انتخاب کنید.

قسمت های مختلف سئوی داخلی سئوی داخلی چه بخش هایی دارد؟

برای لینک‌های خود ساختار مناسب در نظر گرفته و یا از قالب‌های ریسپانسیو استفاده کنید تا بتوانید وبسایت خود را در دیگر ابزارهای هوشمند نیز به نمایش در آورید. همچنین باید به لود و یا سرعت بارگذاری صفحات خود توجه کافی داشته باشید و یا نقشه وب سایت خود را در گوگل ثبت کنید.

توجه به لینک‌های داخلی صفحات نیز ضرورت دارد تا فرآیند سئو تکنیکال شما به خوبی پیش برود. علاوه بر تکنیکال سئو توجه به سئوی محتوایی وب سایت نیز ضرورت دارد. برای انجام این کار باید پیش از هر اقدامی به تولید محتوای تخصصی، ارزشمند و با کیفیت برای وب سایت خود فکر کنید.

چرا که این عامل نقش بسیار موثری در فرایندهای بازاریابی، تبلیغات و فروش داشته و از سوی دیگر نقش آن در افزایش رتبه و جایگاه یک وب سایت غیر قابل انکار و بی‌بدیل است. در واقع موتور جستجوی گوگل توجه بسیار زیادی به کیفیت محتوای تولید شده و ارزشمندی آن برای وبسایت‌ها داشته و لذا از الگوریتم‌های متنوعی برای بررسی کیفیت محتواها کمک می‌گیرد.

پس سعی اصلی شما بر این باشد که به هیچ عنوان از محتوای کپی شده و یا بی کیفیت در وب سایت خود استفاده نکنید که این کار شما را با جریمه‌ها و یا امتیازات منفی مواجه خواهد ساخت. از سوی دیگر باید به انتخاب کلمات کلیدی به صورتی دقیق و هوشمندانه دست زده و آن‌ها را با تعداد مناسب در متون خود به کار گیرید.

در ادامه به برخی از تکنیک‌ها، روش‌ها و نکاتی اشاره خواهیم کرد که می‌توانید در سئو داخلی وب سایت خود از آن‌ها کمک بگیرید.

عنوان صفحه

یکی از پارامترهای بسیار مهم سئو در بهینه سازی داخلی یک وبسایت عناوین صفحه است. شما باید برای هر کدام از صفحات خود در سایت از یک عنوان واحد استفاده کرده و سپس کلمات کلیدی بسیار با اهمیت را درون آن جای دهید.

اهمیت عنوان صفحه عنوان صفحه در on page Seo از اهمیت بالایی برخوردار است.

اگر این فرایند را به خوبی انجام دهید تمامی کاربرانی که کلمه کلیدی مورد نظر را جستجو می‌کنند سایت شما را پیدا خواهند کرد. در این صورت شانس بسیار بیشتری برای دیده شدن خواهید داشت .

تگ توضیحات

یکی از بهترین مکان‌هایی که شما می‌توانید از آن استفاده کرده و کلمات کلیدی مربوط به کسب و کار خود را در آن مکان جای دهید تگ توضیحات است که به آن متا دیسکریپشن نیز گفته می‌شود.

در این مکان مهم شما به اندازه ۱۵۰ کلمه فرصت پیدا می‌کنید تا به گوگل نشان دهید که صفحه مدنظرتان در ارتباط با چه موضوعی است. توضیحی که شما در این بخش ارائه می‌دهید باید به طور کامل با محتوای داخل سایت تناسب داشته باشد. در غیر این صورت جریمه خواهید شد .

ساختاربندی  Url

یکی از مهمترین پارامترهایی که باید در سئو داخلی وب سایت خود به آن دقت داشته باشید ساختاربندی url صفحات است. چراکه این ساختارها به طور حتم به وسیله موتور جستجو مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و به دقت بررسی خواهند شد.

این فاکتور به تنهایی نقش اساسی در On Page Seo نداشته اما به طور کلی هر چقدر آدرس url صفحات شما کوتاه‌تر باشد قادر به کسب نتایج بهتری در موتور جستجو خواهید بود.

استفاده از تگ‌های بدنه درون محتوا

این نکته در محتوا نویسی و یا فرآیند تولید محتوا نکته بسیار حائز اهمیتی است. اگر از تگ‌های بدنه به درستی استفاده کنید به افزایش خوانایی متن توسط کاربران کمک خواهید کرد و از سوی دیگر نقش بسیار موثری در سئو داخلی وبسایت خود خواهید داشت.

در حالت معمول برای بخش بندی محتواها از تگ‌های عنوان کمک می‌گیرند. این تگ‌ها شامل h۱ تا  h۶ هستند. از تگ  h۱ در مواردی استفاده می‌کنند که تمایل داشته باشند عنوان اصلی را در محتوا جای دهند. از این تگ باید تنها یک بار در یک صفحه استفاده کنید.

در غیر اینصورت سئو سایت شما با اشکال مواجه خواهد شد. برای عناوین داخلی نیز می‌توانید از اچ ۲ استفاده کنید و زیر عناوین آن را با تگ اچ ۳ به نمایش در آورید .

توجه به چگالی و پراکندگی کلمات کلیدی در متن

یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر سئو داخلی یک وبسایت شیوه استفاده از کلمات کلیدی در متن و میزان پراکندگی آن است. اگر بتوانید این کلمات را به درستی در متن جای داده و یا در جایگاه مناسب خود به کارگیرید، موتور جستجوی گوگل نیز قادر به درک و تشخیص راحت موضوع اصلی وب سایت شما خواهد بود و لذا می‌تواند آن را در نتایج موتورهای جستجو به نمایش درآورد.

حواستان باشد که مطابق با الگوریتم‌های گوگل استفاده زیاد از کلمات کلیدی مناسب نبوده و به جریمه شدن شما منجر خواهد شد. پس بیش از اندازه از این کلمات استفاده نکنید.

به این نکته نیز دقت داشته باشید که کلید واژه و یا کلمات اصلی مدنظر شما باید به طور کامل مشهود باشند. مشهود بودن کلید واژه به این معنا است که باید از آن در صد کلمه ابتدایی محتوا استفاده کرده باشید .

بهینه سازی عکس‌ها و تصاویر

همان‌طور که می‌دانید عکس‌ها و تصاویر موجود در یک وب سایت برای کاربران جذابیت بسیار زیادی دارند. اما با این حال بهتر است عکس‌ها و تصاویر خود را بهینه سازی کنید تا مطابق با میل و نظر موتور جستجوی گوگل هم باشد.

برای انجام این کار باید از ویژگی‌های Alt و Title بهره مند گردید. با استفاده از ویژگی و امکانات در مواقعی که عکس‌ها و تصاویر شما بارگذاری نمی‌شوند و یا اشکالی در بارگذاری آن‌ها به وجود می‌آید، متن داخلی به جای آن به نمایش در خواهد آمد.

با به کارگیری ویژگی تایتل نیز می‌توانید موس را بر روی عکس مد نظر خود نگه دارید تا به جای آن یک متن به نمایش درآید .

لینک دهی داخلی

اگر تمایل دارید وبسایت خود را از نظر On Page Seo بهینه سازی کنید نباید به لینک‌های داخلی آن نیز بی توجه باشید. بسیاری از کاربران گمان می‌کنند که تنها لینک‌های خارجی اهمیت دارند، در حالی که حقیقتاً اینطور نیست و علاوه بر لینک دهی خارجی، لینک دهی داخلی یک وبسایت هم بسیار مهم است.

این لینک‌ها در یک وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرند تا یک کاربر بتواند به راحتی در میان صفحات مختلف جابجا شود و به تمامی آن‌ها دسترسی پیدا کند. از سوی دیگر موتورهای جستجو نیز قادر به پیمایش و ارزیابی هرچه بهتر و مناسب تر صفحات خواهند بود.

اگر بتوانید به درستی به لینک دهی صفحات داخلی وب سایت خود اقدام کنید آن صفحات را زنده نگه خواهید داشت. همان‌طور که می‌دانید اگر به یک صفحه لینک و یا ارتباطی داده نشود به صفحه‌‌ای مرده تبدیل شده و به زودی از رده بندی گوگل خارج می‌گردد.

پس سعی اصلی شما بر این باشد که میان تمامی صفحات خود حداقل یک لینک داخلی به وجود آورید. اگر لینک‌های داخلی خود را با انکر تکست‌های مناسب ایجاد کنید به گوگل نیز نشان خواهید داد که از میان صفحات شما کدام یک از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردار شده‌اند و یا به طور کلی وبسایت شما در مورد چه چیزی است.

یکی از مهمترین دلایل اهمیت لینک‌های داخلی، کاربران و نحوه تعامل آن‌ها با وبسایت شما است. اگر فرآیند لینک دهی داخلی را به درستی و به صورت اصولی انجام دهید کاربران با شما تعاملات بسیار بهتری برقرار خواهند ساخت و بسیاری از آن‌ها به یک مشتری تبدیل خواهند شد.

بسیاری از کاربران با این سوال مواجه می‌شوند که تعداد لینک داخلی باید چه اندازه باشد و یا چه تعداد لینک دهی داخلی، متعادل است. در نظر داشته باشید که تا کنون هیچ پاسخ قطعی در زمینه تعداد مطلوب و مناسب لینک‌های داخلی در یک صفحه از وب سایت ارائه نشده است.

اما گوگل این امکان را دارد که تا چیزی در حدود ۱۰۰ لینک در هر کدام از صفحات را خزش داشته باشد. از لحاظ فنی نیز می‌توان گفت استفاده از تعداد بالای لینک برای تجربه کاربری مناسب و مطلوب نخواهد بود. پس شما باید تعداد لینک‌های داخلی خود در هر کدام از صفحات وب سایت را به تعداد معقول و منطقی کاهش داده و محدود کنید.

برخی بر این باورند که بهترین تعداد لینک داخلی چیزی در حدود ۱۰ و یا حتی کمتر از آن است که در این صورت نقش قابل توجهی هم در سئو سایت داخلی خواهد داشت. شما باید سعی کنید لینک‌هایی را در صفحه خود مورد استفاده قرار دهید که احتمال بالاتری برای کلیک شدن از سمت کاربران دارند و آن‌ها با کلیک کردن بر روی این لینک‌ها به راحتی قادر به حرکت در میان صفحات و هدایت به صفحه مدنظرشان خواهند بود.

وجود چنین لینک‌هایی کمک می‌کند تا کاربران وارد شده به وب سایت شما مدت زمان بسیار بیشتری در صفحات باقی بمانند و تعداد بیشتری از صفحات و یا محصولات شما را مشاهده کنند. پس احتمال تبدیل شدن آن‌ها به یک مشتری و یا خریدار بسیار بیشتر خواهد بود .

خوانایی محتوای وبسایت

یکی دیگر از مواردی که باید در سئو سایت به آن توجه کافی داشته باشید خوانایی محتوای تولید شده است. بسیاری از کاربرانی که وارد یک صفحه می‌شوند محتوای آن را به صورت کلمه کلمه بررسی نکرده و تنها مهمترین موارد متن را مورد مطالعه قرار می‌دهند.

برای این دسته از کاربران خوانش متن موضوع بسیار با اهمیتی است. پس باید به این فاکتور و نکته مهم در فرایند تولید محتوا دقت کافی داشته باشید.

ساختار صفحات سایت

سعی شما بر این باشد که توجه کافی به معماری صفحه، ساختار و ظاهر آن داشته باشید. ساختار صفحات شما باید از حالتی منطقی برخوردار شده باشد. در این شرایط تنها توجه به تگ‌های عنوان اهمیت ندارد .

برد کرامب

برد کرامب نقش بسیار موثری در On Page Seo یک وب سایت دارد. چرا که از طریق آن کاربران متوجه خواهند شد که در چه بخش و یا کدام صفحه از وب سایت شما واقع شده‌اند. از طریق این ویژگی کاربران قادر به استفاده راحت‌تر از قابلیت‌ها و امکانات وب سایت خواهند بود و یا می‌توانند به راحتی در وبسایت حرکت کنند.

با کمک این ابزار موتور جستجوی گوگل و روبات‌های آن نیز به راحتی قادر به تشخیص ساختار وب خواهند بود و می‌توانند کاربران را به صفحاتی که تمایل دارند هدایت نموده و انتقال دهند .

این نکته را در نظر داشته باشید که تمامی وب سایت‌ها به برد کرامب نیاز ندارند. به ویژه آن‌هایی که بسیار ساده طراحی شده و یا معماری و ساختار آن‌ها ساده است. اما وجود این ابزار برای بسیاری از وبسایت‌ها ضرورت دارد. از جمله این سایت‌ها می‌توان به سایت‌های فروشگاهی اشاره کرد.

این نوع سایت‌ها از صفحات محصول بسیار زیادی به وجود آمده و یا انواع و اقسام مختلفی از مقاله‌ها را در بر گرفته‌اند. پس باید حتما از برد کرامب‌ها استفاده کنند تا از این طریق به سایت خود نظم و ساختار ویژه‌ای ارائه داده و به کاربران نیز کمک کنند تا به راحت‌ترین شکل ممکن در میان صفحات مختلف گردش و حرکت داشته باشند.

توجه به پرفورمنس و یا عملکرد صفحات

با وجود اینکه بسیاری از فاکتورهای موثر بر On Page Seo یک سایت به محتوای آن ارتباط پیدا می‌کنند و یا ساختار محتوایی را در بر می‌گیرند، اما توجه به فاکتورهای دیگر نیز بسیار مهم است. فاکتور پرفورمنس و یا عملکرد صفحات یکی از مهم‌ترین این گزینه‌ها است.

این ویژگی زمانی وارد عمل می‌شود که مدت زمان بارگذاری یک صفحه بسیار طولانی شود. در این شرایط کاربران بسیاری از صفحه مورد نظر خارج شده و یا در اصطلاح نرخ فرار افزایش پیدا می‌کند.

از سوی دیگر در مواقعی هم که نمایش صفحه شما برای موبایل مناسب نیست در عملکرد آن و یا عملکرد وبسایت نقش و تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت .

قابلیت ریسپانسیو

از قابلیت ریسپانسیو به عنوان واکنش گرایی نیز یاد می‌شود و منظور از آن این است که شما باید وبسایت خود را به گونه‌ای طراحی کنید که امکان نمایش صفحات آن در دیگر ابزارهای هوشمند و دیجیتال از قبیل تبلت، موبایل‌های هوشمند و … نیز وجود داشته باشد.

اهمیت این موضوع آن جایی خود را نشان خواهد داد که بدانید از میان کاربران در سراسر جهان بیشتر آن‌ها اطلاعات مورد نیاز خود در فضای اینترنت و وب را با استفاده از موبایل‌های هوشمند و یا تبلت‌ها جستجو می‌کنند.

پس وب سایت شما باید به صورت کامل با این ابزارها سازگاری داشته باشد. در غیر این صورت بسیاری از کاربران موبایلی را از دست خواهید داد .

به روز رسانی محتوا و صفحات وب سایت

یکی دیگر از فاکتورهای موثر در سئو سایت و رتبه بندی موتور جستجوی گوگل مقدار و میزان بروز رسانی محتوا و صفحات است. پس مقدار ویرایش مطالب و یا تغییر دادن آن‌ها، ایجاد تغییرات در مقالات و محتواها و یا حتی آپدیت سایت را جدی بگیرید.

چرا که این موارد از جمله فاکتورهای بسیار با اهمیت در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو هستند. حتی بهتر است در چنین شرایطی به طور کامل یک بخش را حذف کرده و یا اضافه کنید. نه اینکه به تغییر مفهوم چند کلمه اقدام نمایید.

از سوی دیگر به این نکته دقت داشته باشید که در طول زمان مشخص چندین بار صفحات خود را به روز رسانی کرده‌اید. آیا این اقدام را به صورت روزانه انجام داده و یا به روز رسانی‌های هفتگی یا ماهیانه و یا حتی هر چند سال یکبار را به کار گرفته‌اید.

اگر در این زمینه یک نظم و یا تناوب زمانی را رعایت کنید، نقش قابل توجهی در تازگی صفحات خود خواهید داشت و از سوی دیگر در On Page Seo سایت و ارتقای رتبه و جایگاه آن نیز نقش بسیار مهمی ایفا خواهید نمود.

نظرات

  • عکس کسری گلپایگانی
    کسری گلپایگانی تاریخ ۲۷ مرداد ۱۴۰۲

    شما به صورت پروژه ای هم کار سئو انجام میدید؟

    پاسخ تایید شده
    • عکس تیم نیواد
      تیم نیواد تاریخ ۲۷ مرداد ۱۴۰۲

      سلام بله دوست عزیز لطفا از طریق شماره داخل سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید راهنماییتون می کنند.

      پاسخ تایید شده

کاربر عزیز نظر شما در مورد این مقاله چیست؟